Нейтралізувати гостроту крім цукру допоможе також кислота. Але кислі продукти потрібно додавати обережно, щоби остаточно не зіпсувати страву. Додайте в їжу сік лимона чи лайма, ложку оцту чи кислі помідори.19 жовт. 2022р.
Як нейтралізувати дію червоного перцю?
Олія з гострих перців відмінно нейтралізуються іншими, приємнішими. Наприклад, оливковою або соняшниковою. Щоб позбутися печіння, протирайте шкіру оливковою олією протягом хвилини, а потім добре вимийте руки теплою водою з милом.
Як позбутися печіння після червоного перцю?
Найкраще позбутися печіння перцю допомагають:
- Молоко. Капсаїцин розчинний у жирах, тому розбавляється і вимивається з рота, коли ви п'єте молоко. …
- Цукровий сироп. Сахароза вбирає молекули капсаїцину та нейтралізує його дію. …
- Лимон чи щось кисле.