Відвар з брусниці.

Як приготувати брусниці з ягід?

Близько 6 г (1 столова ложка) листя брусниці поміщають в емальований посуд, заливають 200 мл (1 склянку) гарячої кип'яченої води, закривають кришкою, настоюють на киплячій водяній бані 30 хвилин, проціджують, не охолоджуючи. Сировину, що залишилася, віджимають. Обсяг отриманого відвару доводять кип'яченою водою до 200 мл.

Як заварювати чай із брусницею?

складові

  1. Крок 1. Чайник обдати окропом.
  2. Розморозити ягоди, висипати в чайник і добре розім'яти.
  3. До ягод додати м'яту, лимон та мед, трохи пом'яти.
  4. Додати пакетик чаю або заварку, залити окропом.
  5. Добре перемішати, накрити кришкою та дати настоятися 20 хвилин.