Як приготувати свіжі гриби?

Умовно їстівні екземпляри перед підсмажуванням обов'язково заздалегідь відварюють. Це допомагає позбутися мікроорганізмів, що залишилися на їх поверхні, і істотно змінити грибні властивості: отруйність знижується до безпечного рівня або зовсім ліквідується, усувається гіркота.

Звичайно, магазинні гриби можна смажити відразу, також менш небезпечними вважаються білі гриби, А ось сироїжки, наприклад, можна смажититільки попередньо відваривши в 2-3 водах.

Як приготувати Нарізати гриби довільно більшими шматочками або пластинками – за бажанням. Очистити цибулю і нарізати півкільцями. У сковороді розігріти олію, викласти цибулю, смажити 2-3хв, помішуючи, додати гриби, підсолити, смажити на середньому вогні без кришки, періодично помішуючи.