Як розшифрувати маркування м'ясних консервів?

Якщо на банку буква "К", то це консерви виготовлені на плодоовочевому господарстві. Абревіатура "КП" означає харчову промисловість. "ЦС" – це вже споживкооперація, "ЛХ" – як нескладно здогадатися, лісове господарство. Літери "МС" означають сільськогосподарське виробництво.

Згідно з ГОСТ Р 51074-2003, маркування консервів, Виготовлені в Росії, складається з трьох або двох рядків. У першому ряду завжди вказується дата виготовлення продукту. У другому та третьому – асортиментний номер продукту, номер підприємства-виробника (одна-дві цифри) та індекс галузі, до якої воно відноситься.

У першому рядку розміщується дата виготовлення продукції (число, місяць, рік): число – двома цифрами (наприклад, 01); місяць – двома цифрами (08); рік – двома цифрами (20).

Перший ряд: число – дві цифри (до цифри 9 включно попереду ставлять нуль); місяць – літера, за винятком літери з; рік – одна остання цифра року. Другий ряд: номер зміни – одна цифра, асортиментний знак-три цифри. Третій ряд: індекс рибної промисловості – буква Р, номер заводу – три знаки. Інформація у два ряди.