Квашена капуста гірка, що робити

Зазвичай, квашена капуста починає виділяти гіркоту, якщо в процесі бродіння розсолу утворилася велика кількість газів і вони не встигли випаруватися. З цієї причини необхідно періодично зливати капустяний розсіл і знову заливати ним капусти..

Як виправити смак квашеної капусти?

Найперевіреніший спосіб, як нейтралізувати кислоту капусти або як виправити смак квашеної капусти – це добре її промити. Таким чином, кислий смак можна зробити менш різким. Чим кисліше капуста, тим інтенсивніше її варто промивати. Найкраще для цього використовувати друшляк.

Чому капуста стає гіркою?

Якщо з сортом все гаразд, то винними можуть бути нітрати, що потрапили в овоч при внесенні добрив. Зокрема, гіркота з'явиться через надлишок азоту. 3. Також може зіпсувати смак вирощування капусти на грядці по сусідству з гірким перцем, а також нестача вологи.